Sramota je i problem što Neum nije povezan s ostatkom BiH

1027

Ni ovoga ljeta, nažalost, do Neuma, jedinog bh. mjesta na moru, turisti neće stizati magistralnom cestom izravno iz BiH. – Činjenica da Neum još nije cestovno povezan s ostatkom zemlje prvo je sramota pa onda problem.

Problem je, zaista, veliki kako za dolazak turista u Neum tako i za turiste koji borave u Neumu, a htjeli bi posjetiti i neka druga mjesta u BiH, kazao je za Hrvatski medijski servis direktor neumskoga hotela Zenit Ivan Lakić. Problem loše ceste ogleda se, objašnjava, i u drugim segmentima života – nabavi roba, funkcioniranju servisnih službi, a i normalnom životu tijekom turističke sezone kada se čeka na granici i po nekoliko sati.

Unatoč prometnoj izoliranosti od BiH, poslovni rezultati hotela Zenit u predsezoni dosta su dobri, kazao je direktor neumskoga hotela Zenit Ivan Lakić.

– Zabilježili smo rast broja noćenja u odnosu na prošlu godinu, a i stanje rezervacija za glavnu turističku sezonu obećava da će ona biti uspješna. Ove godine, uz redovite ugostiteljsko-turističke ponude, koje su dodatnim ulaganjima znatno raznovrsnije i kvalitetnije, gostima su, kaže Lakić, na raspolaganju obnovljeni zatvoreni bazen, internetska konekcija u svakoj sobi i mnoge druge pogodnosti koje će popraviti zadovoljstvo gostiju ponudom i uslugama te njihov boravak u hotelu Zenit učiniti ugodnijim.

Najveći broj gostiju ovog ljeta se, osim iz BiH, očekuje iz Poljske, zatim Slovenije, Hrvatske, Koreje, Mađarske, Slovačke i Češke. Osim što je Zenit jedan od arhitektonski najatraktivnijih hotela na Jadranskoj obali, Lakića pitamo čime taj hotel još privlači goste.

– Favorit naše ponude je korektan odnos prema gostima, raznolika ugostiteljsko-turistička ponuda, kvaliteta i raznolikost hrane te realan odnos cijene i kvalitete usluga. Za isto novca u Zenitu ćete dobiti više, kazao je Lakić.