FOTO | Ivan Dodig liječi ozljedu leđa u Čapljini

11815

Proslavljenog hrvatskog tenisača hercegovačkih korijena Ivana Dodiga sreli smo u Fizioterapiji Sušac u Čapljini, gdje se priprema za sljedeći turnir. Sam kaže da je zdravlje uvijek na prvom mjestu.

”Ako niste zdravi i ako ne možete pružiti maksimum na terenu sve daljnje radnje nemaju smisla. Prevencija od ozljeda je najvažnija i to je ono što produži karijeru igraču. Zato se ovim putem zahvaljujem gospodinu Vinku Sušcu i njegovoj pomoćnici Suzani Vištici na pomoći.

Oni mi uvijek izađu u susret iznimnom profesionalnošću, ubacuju me između termina kad god zovem s puta i velika je to stvar za mene. Drago mi je što se mogu osloniti na njih u potpunosti, na ljude koji mi mogu pomoći. Uvijek drage volje dođem ovdje, jer se osjećam kao kod kuće”, istaknuo je u izjavi Dodig.

Hercegovina mu je, kaže, u srcu, i tu se najljepše osjeća.

”Pokušavam uvijek doći doma u Hercegovinu. Obitelj mi je tu, žena, djeca, roditelji, uvijek pokušavam biti što više doma, ali izgleda da sam više ovdje u Fizioterapiji Sušac nego doma, gdje rješavam svoje zdravstvene probleme i tako se spremam za turnire”, kaže Dodig.

Ivan trenutno nastoji sanirati dugogodišnji problem s leđima, a u Fizioterapiju Sušac dolazio je svakodnevno između dva turnira, kako bi se oporavio od ozlijede, ali i dobro spremio za sljedeći turnir.

”Iako u nekim teniskim segmentima dosta zaostajemo za svijetom, s druge strane drago mi je da imamo u Hercegovini izvrsnih fizioterapeuta ovog nivoa, jer zaista bi mi bilo teško da moram i rehabilitaciju raditi negdje daleko od svoga doma”, dodaje.

Upitali smo Ivana ima li u planu fizioterapeuta Sušca uključiti u svoj stručni stožer, na što on odgovara kako je već uputio poziv da sudjeluje na jednom od turnira kao dio tima, ali zbog obaveza u ordinaciji ta ideja je trenutno na čekanju.

”Dogovorili smo se na kraju da ćemo otići na neki od turnira koji će se održati u Europi, odnosnona nekoj bližoj destinaciji”, prokomentirao je Vinko Sušac.

Dodig dalje dodaje i kako njegov prioritet u karijeri sve više postaju parovi, jer tijelo više nije u stanju podnositi najveće napore.

”Sigurno da ima još velikih ciljeva, posebno u parovima. Želimo biti broj jedan u svijetu, i imamo cilj osvojiti još Grand slamova. To je ono što mi uvijek pravi satisfakciju. Što se tiče singla pokušat ću još igrat, vidjet ću kako će tijelo podnositi te velike napore. Sigurno da bi mi draže bilo biti broj jedan u parovima nego sedamdeseti ili osamdeseti igrač u singlu, jer već sam bio u top 30 u singlu”, dodaje Dodig.

Smatra kako u Hercegovini ima dosta talenata, ali da puno zaostajemo za vodećim zemljama.

”Ovo što smo Marin Čilić i ja napravili nešto je veliko, i teško je očekivati u skoroj budućnosti da netko to ponovi. To su turniri gdje se osvajaju Grand slamovi, igramo na najvišoj mogućoj razini…

Ponavljam, mislim da će proći puno vremena da se to ponovi, no talentirane djece ima. Ipak, uvjeti trebaju biti puno bolji, jer mi puno zaostajemo za vodećim zemljama i to je veliki hendikep koji je teško nadoknaditi. Talent koji imamo na ovim područjima je nešto što nas može dignuti iznad drugih igrača, a vrijeme će pokazati hoće li netko uspjeti težim putem kao što smo mi to napravili, jer to trenutno nije lako”, poručuje Dodig.