FOTO | Smotra folklora ”Lijera diple nadigrala” oduševila Čapljince i goste

5981

Četrnaesta smotra izvornog folklora hrvatskog naroda ”Lijera diple nadigrala” okupila je ove godine u Čapljini osam HKUD-ova iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Više stotina folkloraša svih uzrasta u tradicijskim nošnjama svoga kraja najprije se okupilo na središnjem gradskom Trgu kralja Tomislava, odakle se folklorna povorka zaputila čapljinskim ulicama do hotela ”Mogorjelo”.

Stari napjevi, prikazivanje starih običaja, pjesma, plesovi i izvorna kola samo su dio onoga što se moglo vidjeti i čuti u Čapljini.

Ovu smotru izvornog tradicijskog blaga hrvatskog naroda i gostujućih društava iz Hrvatske uvijek na poseban način organiziraju HKUD ”Seljačka sloga” Trebižat i HKUD ”Zora” Struge – Gorica, a sve pod pokroviteljstvom načelnika općine Čapljina.

Publika je u Čapljini tako uživala u pjesmama, plesovima i igrama koje su priredili članovi HKUD „Seljačka Sloga“ -Trebižat, HKUD „Zora“ -Struge-Gorica, HKUD „Šurmanci“ -Šurmanci, HKUD ”Rodoč” iz Rodoča, HKUD ”Sveti Ante Cim” iz Mostara, KUD ”Ponikovska poskočica” iz Ponikve, , KUD ”Rudine” iz župe Vidoši te KU ”Linđo” iz Ošlja pokraj Stupa.

Čapljinski portal, koji je i ove godine bio glavni medijski pokrovitelj ove manifestacije, donosi vam bogatu fotogaleriju s ovogodišnje manifestacije ”Lijera diple nadigrala”.