Čapljinski vatrogasci jučer intervenirali na tri lokacije

2336

Vatrogasci na području Hercegovačko-neretvanske županije tijekom cijelog lipnja bili su angažirani na gašenju mnogobrojnih požara koji su pogodili općine koje operativno pokrivaju.

Samo u četvrtak na području tri općine zabilježeno je čak deset požara koji su zahtjevali intervencije.

U Mostaru su požari zabilježeni u Gnojnicama, Zaliku, Baffo naselju, Sutini i Bišća polju, u Čapljini je gorjelo u Tasovčićima, Strugama i na Tresani, dok su u Čitluku zabilježeni požari u Služnju i gradskom središtu.

Većinom su gorjeli trava i nisko raslinje, a u Čitluku su vatrogasci intervenirali na gašenju požara u stranu.

Jutarnjim izviđanjem na požarištu Čvrsnica u općini Jablanica stanje je nepromijenjeno u odnosu na prethodni dan. Unutar opožarene površine i dalje ima žarišta dima te se može pretpostaviti da se radi o borovim panjevima koji još tinjaju.

Iz Operativnog centra Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije ističu kako su registrirana četiri kaznena djela, od čega jedno kazneno djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, jedno kazneno djelo protiv gospodarstva i sigurnosti platnog sustava i dva kaznena djela iz kategorije ”ostalo”.

”Zabilježena su četiri slučaja narušavanja javnog reda i mira, a dogodilo se sedam prometnih nesreća s materijalnom štetom”, kažu iz Operativnog centra Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije.