Predloženi novi članovi Općinskog izbornog povjerenstva Čapljina

4046

Općinsko vijeće Čapljina potvrdilo je danas imenovanje Haruna Čevre, Tamare Glavinić i Mire Šimović za članove Općinskog izbornog povjerenstva Općine Čapljina, te uputilo prijedlog na usvajanje Središnjem izbornom povjerenstvu BiH.

Naime, Povjerenstvo za provedbu postupka za imenovanje članova Općinskog izbornog povjerenstva Čapljina dostavilo je Općinskom vijeću Izvješće o provedenoj proceduri za imenovanje tri člana Općinskog izbornog povjerenstva Čapljina.

”Izvješće je rađeno sukladno Naputku o utvrđivanju kvalifikacija, broja i imenovanju članova Izbornog povjerenstva osnovne izborne jedinice u BiH, i Odluci o objavljivanju javnog oglasa za imenovanje članova Općinskog izbornog povvjerenstva Čapljina”, stoji u izvješću Povjerenstva.

Dalje se navodi kako su se na javni oglas javila četiri kadndiata koji su u roku predali traženu dokumentaciju.

”Na natječaj su se javili Harun Čevra, Tamara Glavinić, Mira Šimović i Nikola Zovko, a svi oni, prema našem mišljenju, ispunjavaju uvjete za imenovanje u Općinsko izborno povjerenstvo. Nakon imenovanja od strane Općinskog viejća, konačan stav dat će Središnje izborno povjerenstvo koje svojom suglašnošću verificira imenovanje članova Izbornog povjerenstva”, stoji u Izvješću Povjerenstva za provedbu postupka za imenovanje članova Općinskog izbornog povjerenstva Čapljina.

Uz ovo Izvješće, Povjerenstvo je dostavilo i rang listu kandidata, prema kojoj je Harun Čevra imao 15 bodova, Tamara Glavinić i Mira Šimović po 14 bodova, te Nikola Zovko 13 bodova.