U Čapljini prvi Međunarodni seminar klasične glazbe ”Ardea”

2593

Centar za obrazovanje i kulturu ”Akademija” Čapljina organizira 1. Međunarodni seminar klasične glazbe pod nazivom ”Ardea”.

S partnerima iz Hrvatske i Slovenije, u sklopu projekta Kreativna Europa i pomoć drugih institucija Bosne i Hercegovine, kolovoz će u Čapljini biti bogat s kulturnim događajima.

Naime, riječ je o vrijednom projektu prekogranične suradnje na kojeg je apliciralo 27, a samo šest organizacija dobilo financijsku podršku u iznosu od 173.535€. Među bosansko – hercegovačkim kulturnim organizacijama financijsku podršku za projekt dobio je Centar za obrazovanje i kulturu ”Akademija” Čapljina.

Tijekom glazbenih radionica Masterclassa, koje će trajati od 6. do 13. kolovoza 2017. godine, u Čapljini će biti održano više koncerata klasične glazbe.

Svi koncerti održavat će se u 20:30 sati, a na sam dan otvorenja, u nedjelju 6. kolovoza, koncert će održati profesori Arnulf von Arnim (klavir), Goran Končar (violina) i David Grigorian (čelo).

U utorak, 8. kolovoza na rasporedu je koncert studenata – polaznica Masterclassa, dok će u četvrtak 10. kolovoza koncert na gitari održati profesor Maroje Brčić.

Subota, 12. kolovoza rezervirana je za instrumentalne koncerte svake skupine pojedinačno, a nedjelja, 13. kolovoza, završni koncert održat će najuspješniji polaznici Masterclassa kojima će biti uručene i diplome.

Centar za obrazovanje i kulturu ”Akademija” Čapljina kao organizator Masterclassa omogućili su osam stipendija studentima Glazbenih akademija u Mostaru, Sarajevu i Banja Luci, a na Masterclassu će sudjelovati oko 50 mladih glazbenika iz Bosne i Hercegovine i svijeta.

Zahvaljujući dobivanju sredstava iz Europskih fondova Čapljinci i njihovi gosti moći će uživati u kolovozu u pravoj poslastici klasične glazbe te obogatiti grad kulturnim događajem koji će trajati tjedan dana!