Danas u Međugorju započinje 28. međunarodni molitveni susret mladih – Mladifest 2017.

1340

Danas 1. kolovoza večernjom svetom misom na vanjskom oltaru župne crkve u Međugorju počinje 28. međunarodni molitveni susret mladih pod geslom Da ljubav vaša sve više raste (Fil 1,9). Susret traje do nedjelje 6. kolovoza.

Očekuje se veliki broj mladih iz cijeloga svijeta, a pripreme za Festival privode se kraju. Spreman je i Međunarodni zbor i orkestar od stotinjak članova koji dolaze iz Izraela, Portugala, Španjolske, Koreje, Francuske, Njemačke, Austrije, Italije, Mađarske, Poljske, Češke, Slovenije, Srbije, Hrvatske itd., koji će animirati program susreta mladih.

Prof. Damir Bunoza već osmu godinu vodi Međunarodni zbor i orkestar. O pripremama je kazao: „Velika je radost raditi s Međunarodnim zborom i orkestrom. Funkcioniramo tako što članovi dođu tri dana prije Festivala i imamo oko stotinu pjesama. Napredujemo i širimo se, ima dosta novih ljudi, instrumenata i pjesama. Ove godine, pored ostalih instrumenata, prvi put imamo dvije korne, dvije trube, tubu i to me raduje, jer se zaista širimo.“

Spremni su i volonteri iz međugorske Frame, prevoditelji, tehnika, te djelatnici Radiopostaje Mir Međugorje, koja će i ove godine prenositi program susreta.

Dan uoči početka Festivala mladih, Ured informacija zabilježio je skupine hodočasnika iz Austrije, Njemačke, Švicarske, Španjolske, Libanona, Slovačke, Poljske, Koreje, SAD-a, Irske, Italije, Francuske, Češke, Gabona, Malte, Kine, Hong Konga, te dakako Hrvatske i Bosne i Hercegovine.