FOTO | Svečanim koncertom završen Prvi međunarodni seminar klasične glazbe ”Ardea”

2530

Svečanim koncertom u crkvi svetog Franje Asiškog u Čapljini završen je Prvi međunarodni seminar klasične glazbe pod nazivom ”Ardea” Čapljina.

Polaznici Masterclassa proteklog tjedna radili su s najpoznatijim profesorima poput Arnulfa von Arnima koji je držao sate na klaviru, Gorana Končara koji je polaznike učio svirati violinu te Davida Grigoriana koji je polaznicima prenio znanje koje posjeduje o čelu.

Već navedeni profesori svoje koncerte održali su na svečanom otvorenju ovog seminara, a uz njih, naredne dane nastupili su Maroje Brčić, udruga ”Sve ostalo je glazba”, Jun Hee Kim, Ante Slišković, Milena Đurđević, Josip Rajič i Kilian Schlierf.

Kroz tjedan dana rada, od 50 polaznika Masterclassa, profesori su izabrali najbolje koji su svojim koncertom zaključili ovaj seminar.

Tako su sinoć za čapljinsku publiku svirali: Ante Prusina, Lana Jurešić i Milena Đurđević na gitari, Ante Slišković, Marta Serdarušić, Ana Dolžan i Jovana Jovanović na violini, Julian Lehmann i Selma Hrenovica na čelu, Mayuko Obuchi, Zerina Šabotić, Jihyun Kim i Maja Đokić na klaviru.

Ovaj bogat kulturni događaj organizirao je Centar za obrazovanje i kulturu ”Akademija” Čapljina s partnerima iz Hrvatske i Slovenije, u sklopu projekta Kreativna Europa te uz pomoć drugih institucija Bosne i Hercegovine.