FOTO | Odbojka postaje sport broj jedan u Višićima

2139

Više od pedeset djevojčica i dječaka, učenika Osnovne škole Lipanjske zore u Višićima, redovito trenira odbojku.

Rezultat je to odbojkaške sekcije u sklopu škole koju je pokrenuo nastavnik tjelesnog u ovoj školi Miloš Jelčić, inače predsjednik HOK ”Čapljina” i predsjednik Odbojkaškog saveza Federacije BiH.

”Počeli smo sa sekcijom odbojke koja je izazvala veliko zanimanje, tako da danas ovdje redovito trenira preko 50 djevojčica i dječaka. Ono što je važno jeste broj dječaka, njih preko 20, što je odličan impuls za vraćanje muške odbojke u Čapljini”, ističe Jelčić za Čapljinski portal.

Iz ove sekcije igračice i igrači regrutirat će se za HOK ”Čapljina”, jedan od najdugovječnijih odbojkaških klubova u Hercegovini, koji je dao ogroman doprinos europskoj i svjetskoj odbojci sa imenima poput Ilijane Dugandžić, Ivana Rajiča, Tamare Sušić, Božane Butigan, Ive Pažin… sve, redom reprezentativaca i reprezentativki, koji igraju ili su igrali u najvećim odbojkaškim klubovima Europe.

S Jelčićem radi i profesor Josip Ilija Kalfić, a zajedno ističu kako polaznici ove sekcije imaju veliki talent za odbojku, te kako će ova generacija sigurno iznjedriti nekoliko velikih odbojkaških imena.