Eurowings od sljedećeg ljeta leti iz Mostara!

3067

Eurowings će od ljeta 2018. godine letjeti iz Mostara! Odlučili su tako korisnici Facebooka, koji su Gradu na Neretvi pobjedu donijeli u glasovanju uživo, kada je Mostar ”presudio” najvećem konkurentu, irskom Shannonu, sa 6 % razlike.

Mostar je osvojio 38% glasova, na drugom mjestu je irski Shannon sa 32% glasova, dok je pobjednik iz prvog kruga, talijanski Trapani, završio na trećem mjestu sa 30% glasova.

Podsjetimo, Trapani (31,6%), Mostar (31,2%) i Shannon (9,6%) ušli su u završno glasovanje za buduću Eurowingsovu destinaciju u 2018. godini, kada je talijanski Trapani za samo 0,4% bio bolji od Mostara.

No, nakon finala razlog za slavlje imaju stanovnici hercegovačke prijestolnice.

Ranije su čelnici Grada Mostara i Hercegovačko-neretvanske županije pozvali sve stanovnike da svojim glasovanjem daju podršku Mostaru kao izboru Eurowingsove destinacije za ljeto 2018. godine, piše Bljesak.info.

”Bila bi to kruna zajedničkih napora Zračne luke, Grada Mostara i Vlade HNŽ koja je za sufinanciranje letova u prošloj i ovoj godini izdvojila značajna financijska sredstva”, rekao je premijer HNŽ Nevenko Herceg.

Naveo je kako će, budući da gospodarski razvitak Županije u značajnoj mjeri ovisi i od zračne povezanosti s europskim i svjetskim središtima, još snažnije podupirati rad Zračne luke.  Dodao je i kako će se s predstavnicima Ministarstva prometa i veza Republike Hrvatske održati sastanak na kojem će se, uz ostalo, razgovarati o mogućoj uspostavi leta između Mostara i Zagreba.

Ljubo Bešlić, gradonačelnik Mostra, istaknuo je da redovita zračna veza prema Njemačkoj znači i bogatu klijentelu i sve one koji žele istraživati nepoznato, te kako se nada da će Mostar biti top turistička destinacija.