FOTO | Čapljincima predstavljen Centar za obuku i prekvalifikaciju

3227

Info-dan o detaljima obuka u sklopu Projekta “Uspostava centra za obuku i prekvalifikaciju Čapljina” održan je u Čapljini . Tom prilikom svi zainteresirani imali su priliku upoznati se s detaljima obuka, načinu prijave, kriteriju odabira polaznika, te programom obuka.

Projekt “Uspostava centra za obuku i prekvalifikaciju Čapljina” provodi Asocijacija za regionalni razvoj REDAH (kao vodeći partner) u suradnji s partnerima – Službom za zapošljavanje HNŽ-HNK, Općinom Čapljina, Srednjom školom Čapljina, Bizz Solutions d.o.o. Čapljina, Turističkim klasterom Hercegovina i Turističkom zajednicom HNK/Ž.

Projekt se realizira u okviru projekta ”Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini” koji financira Europska unija a provodi Međunarodna organizacija rada. Osnovni cilj projekta je doprinos smanjenju nezaposlenosti, razvoju ljudskih resursa i poboljšanju tržišta rada na području Općine Čapljina i regije Hercegovina kroz prekvalifikacije i obuke u sektoru turizma.

Nazočnima su se obratili članovi projektnog tima Ivan Beno – Bizz Solutions, Vedrana Šunjić – Služba za zapošljavanje HNŽ-HNK i Stjepan Primorac – Turistički klaster Hercegovina.

Nakon prezentacije uslijedili su konstruktivni razgovori gdje su svi zainteresirani mogli dobiti kvalitetne i konkretne informacije o načinu prijave.