Novi granični prijelaz u Metkoviću izazvao bunt građana

3971

Novi granični prijelaz Metković dovršen je još prije nekoliko mjeseci, a trebao bi se otvoriti tek krajem studenoga. Jučer su ga obišli predstavnici ministarstava graditeljstva, financija, prometa i infrastrukture u Hrvatskoj, a spontano su se okupili i nezadovoljni vlasnici okolnih kuća.

Granični prijelaz Metković izgrađen je na teritoriju Hrvatske uz graničnu crtu. Iako su radovi završeni prije ljeta, novi prijelaz još nije otvoren. “Proveden je postupak tehničkog pregleda, bili su mali nedostaci u smislu regulacije prometa prometnim znakovima.

Evo vidite, prometni znak je zamijenjen i stekli su se praktički uvjeti za izdavanje privremene uporabne dozvole”, rekao je pomoćnik ministra graditeljstva i prostornog uređenja Milan Rezo, javlja HRT.

No, okupljeni mještani protive se otvaranju prijelaza jer će im kolone automobila zapriječiti prilaz kućama. Mještane podupire i gradska vlast. “Ukoliko bi se otvorio ovaj granični prijelaz, a nažalost bojim se da će se otvoriti, nastat će kilometarske kolone.

To znači da će nastati veliki problem za građane”, kažu u gradskoj upravi. Uz to, još veće probleme imat će vlasnici kuća koje su ostale između dvaju prijelaza. Kako će se riješiti novonastali problemi kojih ima na svim stranama, ne zna se.

No, prema dostupnim informacijama prijelaz bi trebao biti pušten u rad krajem studenog. Građani pak na dan otvorenja najavljuju prosvjed.