U tišini otvoren MCGP Metković

1926

Međunarodni cestovni granični prijelaz Metković, koji već dugo stoji dovršen, u četvrtak je u podne bez najave pušten u uporabu. Tako su se hrvatske granične službe preselile na Đumruk, dok su bosanskohercegovačke ostale na starome mjestu na rubu Doljanskoga polja.

Unatoč protestima građana i neslaganju gradskih vlasti, prijelaz je otvoren jer formalno odgovara svim propisima, no jasno je da će njegova lokacija i tehnička izvedba stvoriti probleme stanovnicima Ulice Stjepana Radića, ali i svim drugim građanima kada promet preko njega bude pojačan.

Naime, stari je granični prijelaz od središta Metkovića (Trg kralja Tomislava) bio udaljen 2,5 km, dok je novi od središta udaljen tek 1000 m.

Tako će kolone automobila, koje su nastajale u Doljanskome polju, sada blokirati promet, ne samo Ulicom Stjepana Radića od Lučkoga mosta prema GP Metković, nego i do mosta prema Trgu te Ulicom Ivana Gundulića, što je jedina veza lijeve strane grada s desnom. Od mjerodavnih se čulo da će se ti problemi rješavati u hodu.