Dragan Čović u posjeti Hrvatskoj pošti Mostar

799

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović danas je u Mostaru obišao Hrvatsku poštu Mostar gdje je s predsjednikom Uprave Matom Rupčićem razgovarao o poslovanju ovog poduzeća, projektima, razvojnim planovima za budućnost.

Sastanku su nazočili članovi Uprave, te predsjednica Nadzornog odbora. Ovo je prva posjeta predsjedatelja Predsjedništva BiH Dragana Čovića ovom poduzeću u mandatu nove Uprave Društva, te je ovu prigodu iskoristioza upoznavanje s poslovanjem.  Prezentirane su informacije o poslovanju prema kojimpoduzeće drugu godinu za redom ima pozitivan poslovni rezultat.

– Prošle godine smo stabilizirali poslovanje i prvi put nakon 13 godina bili pozitivni. Pozitivan poslovni rezultat očekujemo i za ovu godinu. Paralelno smo pokrenuli niz projekata, od kojih smo posebno ponosni na Brzu poštu, nastojali smo prepoznati trendove u poštanskom prometu, ali i potrebe naših korisnika. Uveli smo nove usluge, transformirali način na koji obavljamo djelatnost, pokušavamo promijeniti kulturu i okruženje za rad kako bi imali zadovoljne radnike i iznad svega ostvarili dobit, kazao je predsjednik Uprave Mate Rupčić.

Posebno ističe plan izgradnje Glavnog poštansko logističkog središta (GPLS) u Mostaru. Na 6.600 metara četvornih bit će smještene sve tehnološke organizacijske jedinice na jednom mjestu. Projekt je vrijedan oko 7 milijuna KM. Predsjedatelja Čovića rukovodstvo Hrvatske pošte Mostar upoznalo je i s problemima koji opterećuju ovo poduzeće, a vezano je za izmjene zakonske regulative kojom bi se u budućnosti trebalo kvalitetnije regulirati poštanska djelatnost.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović zahvalio je rukovodstvu Hrvatske pošte Mostar na informacijama koje je dobio, a posebice je podržao planove i projekte koje ovo poduzeće ima u budućnosti. – Jedan od važnih infrastrukturalnih projekata za Mostar je i izgradnja ovog poštanskog središta i menadžment ima moju punu podršku kao i potporu u donošenju zakonskih izmjena kako bi se na kvalitetniji način regulirala ova oblast. Čestitam na rezultatima i što ste na ovakav način uspjeli sačuvati 700 radnih mjesta, kazao je između ostaloga predsjedatelj Čović, priopćeno je iz Ureda marketinga i korporativnih komunikacija Hrvatske pošte d.o.o. Mostar.