“Matura za 5” i ove godine pomaže maturantima da zablistaju

2962

Prije dvije godine na društvenoj mreži Facebook osnovana je grupa pod nazivom “Matura za 5” putem koje je nekoliko žena iz Mostara u međusobnoj suradnji prikupilo haljine, odjela, cipele, nakit i sve ono što je potrebno kako bi srednjoškolcima, koji nisu u mogućnosti da navedene troškove snose sami, omogućili da zablistaju na maturalnoj večeri.

Ovo je treća godina rada ove grupe, u početku su se bazirali samo na Hercegovačko-neretvansku županiju, ali njihova akcija u međuvremenu se proširila na cijelu BiH te su tako prošle godine pomogli 132 maturanata iz BiH te dvjema maturanticama iz Hrvatske.

Svi smo danas svjesni težine vremena u kojem živimo. Od rođenja preko školovanja pa do zapošljavanja i svega ostaloga. Zato smo mi odlučile da maturu, veliki dan o kojem svi sanjamo, učinimo nezaboravnom onim maturantima koji to sebi ne mogu priuštiti, tj. onima koji su slabijega imovinskoga stanju, rekla je za portal Jabuka.tv Mateja Lovrić, jedna od organizatorica ove vrijedne akcije.

Skupina djevojaka i žena okupljenih u ovoj grupi tako će i ove godine nastojati usrećiti što veći broj maturanata, poklanjajući što više od onih stvari koje im trebaju za ovu prigodu: haljine, odjela, obuću, nakit, torbice, šminku, nadogradnju noktiju i frizuru.

Svi koji znate nekoga da sebi ne može priuštiti troškove oko maturalne večere, slobodno nas kontaktirajte na 063/950-738 ili preko Facebook profila naše grupe “Matura za 5“, a mi ćemo se potruditi da tim maturantima osiguramo da zablistaju tu noć, navode organizatorice.

Sve o maturantima ostaje anonimno i molimo vas da se u što većem broju javite, jer nije sramota da vam pomognemo, napominju iz grupe “Matura za 5”.