FOTO | Bartolomej Stanković priredio barokni mini spektakl u Čapljini

2070

Niske temperature i snijeg, koji je u poslijepodnevnim satima krenuo padati na području Čapljine, nisu spriječili posjetitelje da dođu i uživaju u koncertu Bartolomeja Stankovića.

U sklopu manifestacije ”Dani sjećanja”, u prepunoj crkvi svetog Franje Asiškog održan je koncert ”Priče o Bachovim invencijama i fugama” pijaniste Bartolomeja Stankovića.

Bosanskohercegovački pijanist i docent na katedri za glasovir Glazbene akademije Sveučilišta u Istočnom Sarajevu svojim izvedbama i izgledom oduševio je sve prisutne.

Na Stankovićevom programu našla su se djela za klavir Johanna Sebastiana Bacha i to integralna izvedba ”15 dvoglasnih invencija” te izbor djela iz zbirki ”Dobro tempirani klavir” i ”Klavirska knjiživa II” (Preludiji i fuge, Toccata i Talijanski koncert).

Predivni prizori, svijeće i ugođaj učinili su barokni spektakl posebnim, a za sve to zaslužne su Gabrijela Glavinić i Mirela Borovac Falak.

Bartolomej Stanković je, po tko zna koji put, potvrdio svoju kreativnost u načinu približavanja klasične glazbe današnjim društvenim prilikama. Osim Stankovića na klaviru se predstavio i mladi Josip Pehar.

Uz potporu Federalnog ministarstva za kulturu i sport, Centar za obrazovanje i kulturu ”Akademija” Čapljina organizator je ovog događaja.