FOTO | Učenici Srednje škole Čapljina posjetili Sveučilište u Mostaru

1585

Ožujak je mjesec u godini kada se neki fakulteti Sveučilišta u Mostaru predstavljaju učenicima završnih razreda srednjih škola.

U petak, 9. ožujka, učenici Srednje škole Čapljina su s profesoricama Dinom Goluža i Marinom Sušac nazočili danu matematike, informatike i tehnike.

Dočekali su ih profesori i studenti Sveučilišta, smjestili u veliku dvoranu za predavanje, a pročelnici za matematiku i informatiku su u kratkim crtama prezentirali draži studija iz ovih oblasti.

Učenici su se potom podijelili u skupine te pošli u razgledavanje fakulteta. Učenici čapljinske škole i studentice matematike na ovome fakultetu su odigrali društvenu igru nalik monopolu u kojoj bodove donose točni odgovori na matematičke probleme.

Nakon kraće stanke otišli su u kabinet informatike gdje su im studenti informatike pokazali različite robote – od kućnih ljubimaca do paukova.

Najviše ih je dojmila tzv. “pametna ploča” na kojoj su i odigrali kratki informatički kviz. Po svršetku predavanja imali su prigodu upravljati robotima što ih se jako dojmilo.