Mladež HDZ BIH proslavila 26. godišnjicu postojanja i rada

713

Mladež Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine u Rami je svečano obilježila 26. obljetnicu osnutka i više od četvrt stoljeća ustrajnog rada za opstojnost hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini. Najbrojniji i najorganiziraniji politički pomladak Hrvata u Bosni i Hercegovini osnovan je prije 26 godina u teškim i neizvjesnim vremenima obrane hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

Svojim radom i borbom za bolji položaj mladih u društvu, te zaštitom i očuvanjem kulture, jezika i povijesti Hrvata u Bosni i Hercegovini okupljamo hrvatsku mladost spremnu za buduće izazove.

Osim Mladeži, svečanosti je prisustvovalo stranačko vodstvo koje je predvodila Miljana Glamuzina glavni tajnik HDZ-a BiH.

Obljetnici su nazočili i saborski zastupnici i visoki dužnosnici Mladeži HDZ-a RH Ante Bačić i Domagoj Mikulić.

Člana Predsjedništva HDZ-a BiH i dopredsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH dr. Mladen Bošković pozdravio je prisutne u ime predsjednika HDZ-a BiH i predsjedatelja Predsjedništva BiH dr. Dragana Čovića i čestitao 26. obljetnicu Mladeži, te rekao kako će Mladež uvijek imati stranačku podršku, te naglasio neumoran rad predsjednika Čovića u borbi za konstitutivnost i ravnopravnost hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

U svom govoru predsjednik najbrojnije i najorganiziranije političke Mladeži Hrvata u Bosni i Hercegovini Mario Mikulić zahvalio se vodstvu stranke na konstantnoj podršci, Mladeži iz Republike Hrvatske što zajedničkim radom i savjetima podržava djelovanje i svima koji su 26 godina neumorno radili za ciljeve Mladeži HDZ-a BiH, te istaknuo da je ponosan na rad svih organizacija i članova Mladeži iz svih krajeva Bosne i Hercegovine.