IN MEMORIAM | Godina dana od smrti Drage Grgića – Godre

1740

U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila na Veliki četvrtak, 13. travnja 2017. godine, na magistralnoj cesti M-17 kod Bune, napustio nas je glazbenik, kantautor i pjesnik Dragan Grgić – Godra.

Dragan je poginuo na svom motociklu kojeg je volio baš kao gitaru i glazbu.

Bio je čovjek kojeg nije vezalo ni mjesto ni vrijeme. Volio je Čapljinu, Trebižat, Hercegovinu, ljude, gitaru, motor – vjetar u kosi, kupanje u rijeci Trebižat te svoj poseban način života.

Godra je rođen u Trebinju, 10. lipnja 1956. godine jer je u to doba njegov otac radio u navedenom hercegovačkom gradiću.

Sa svojom obitelji 70-ih godina vratio se u Čapljinu, a od potomaka iza Dragana ostale su dvije kćerke – Silvija koja je krenula očevim stopama završivši glazbenu akademiju i Maja koja je završila ekonomski fakultet.

Dragan Grgić završio je glazbenu školu i predavao je u glazbenoj školi koja danas nosi ime Vladimira Pavlovića, još jednog umjetnika iz Trebižata.

Zapisi u leksikonima o Godri govore kako je snimao i objavljivao u Belgiji. Već u Srednjoj školi javno je nastupao, svirao je klasičnu gitaru i pjevao. Svirao je bubnjeve u više mostarskih bandova: ”Bumerang”, ”Most” i ”Bulevar”.

Kasnije se posvećuje pretežito kantautorskom radu, a nerijetko stvara muziku na stihove poznatih pjesnika te nastaju njegove, uvjetno govoreći, rock šansone koje uz poetski imaju izražen i duhovni sloj.

 

FOTO/VIDEO: U prometnoj nesreći poginuo Drago Grgić Godra