Marko Gojačić osvojio Večernjakov pečat za međureligijski dijalog!

2849

Večernjakov pečat u oblasti međureligijskog dijaloga otišlo je u ruke čapljinskog paroha Marka Gojačića!

Naime, na svečanoj manifestaciji dodjele Večernjakovog pečata, mladi čapljinskih paroh osvojio je ovo važno priznanje.

Gojačić je ”paroh koji ruši predrasude – čapljinski graditelj mira i dijaloga, a osim što radi na ekumenizmu osvojio je i stolnotenisku ligu”.

Čapljincu Miri Džakuli priznanje za financijsku stabilnost države

Na manifestaciji Večernjakova pečata osobama godine proglašeni su nogometni izbornici podrijetlom iz Bosne i Hercegovine Zlatko Dalić, Vahid Halilhodžić, Vladimir Petrović i Mladen Krstajić.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović dobila je u ponedjeljak u Mostaru posebno priznanje Večernjakov pečat kao ‘Promicateljica europskih vrijednosti’ na manifestaciji u organizaciji Večernjeg lista BiH. Stručni žiri Večernjeg lista BiH odlučio je dodijeliti poseban Večernjakov pečat hrvatskoj predsjednici zbog njezine potpore europskim integracijama BiH i zemalja jugoistoka Europe.

Večernjakov žiri je Pečat u kategoriji Ponos BiH dodijelio Aganu Hodžiću koji je svoju ušteđevinu podijelio humanitarnim udruženjima u BiH, a preuzela ju je Zilha Šeti iz pučke kuhinje „Stari Grad“ u Sarajevu. Za pothvat godine priznanje je otišlo u ruke Romkinje Dajane Đurić, koja s fakultetskom diplomom radi kao dimnjačarka.

Pečat za uspjeh BiH zaslužile su sestre Čuljak koje su prije 33 godine ostale bez potkoljenica zbog promrzlina, a čija je inspirativna priča poslužila za snimanje filma ove godine.

Gospodarstvenikom godine Večernjakov tim je proglasio prvog čovjeka prehrambene AS grupe Rusmira Hrvića. Pečat za sportaša godine dobio je tenisač Damir Džumhur, dok je Večernjakov pečat za sportski uspjeh dodijeljen proslavljenom igraču i treneru Blažu Sliškoviću Baki koji je s mostarskim Zrinjskim povezao dvije titule prvaka BiH u nogometu. Kulturni pečat otišao je u ruke planetarno poznatom slikaru Safetu Zecu.

Na manifestaciji Večernjakova pečata, priznanje za međupolitički dijalog je pripalo ministrici financija Federacije BiH Jelki Miličević, dok je priznanje za lokalnog lidera otišlo u ruke načelnika Prnjavora Darka Tomaša. Za najboljeg državnog službenika proglašen je ravnatelj uprave za koordinaciju policijskih tijela u BiH Mirsad Vilić.

U kategoriji ‘Naše gore list’, Večernjakov pečat je dobio Pavo Zubak, ugledni hrvatski gospodarstvenik koji je u vrhu udruge bosanskih Hrvata Prstena, prenosi Hina. Za znanost je priznanje dobio rektor Zagrebačkog sveučilišta Damir Boras, dok je šefu klinike za opekotine, rekonstruktivnu, plastičnu i kirurgiju šake bolnice Bogenhausen u Muenchenu Milomiru Ninkoviću uručen Večernjakov pečat za medicinu.

Posebna priznanja Večernji list je uručio ravnatelju uprave za neizravno oporezivanje BiH Miri Džakuli zbog doprinosa financijskoj stabilnosti zemlje, te posebnom predstavniku Europske unije u BiH Larsu Gunnaru Wigemarku za europske integracije zemlje.

Čapljinski paroh Marko Gojačić nominiran za osobu godine