FIlozofski fakultet: Čapljinskim novinarima dodijeljena priznanja za rad

2207

Četvero Čapljinaca nagrađeno je danas u Mostaru za razvoj profesionalnih standarda u novinarstvu i osobit doprinos promociji studija novinarstva Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Naime, studij novinarstva Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, svečanom sjednicom, obilježio je 20 godina postojanja Studija te su dodijeljene nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima i institucijama.

Čapljinci kojima su dodijeljena priznanja su Misijana Brkić-Milinković, glasnogovornica HT Eronet, Milan Vego, profesor na odsjeku za odsjeku na novinarstvo Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru te Marija Putica, također profesorica na odsjeku za odsjeku na novinarstvo Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru te Ivanka Džajić, koja je primila nagradu kao aktualna urednica na Radiopostaji Čapljina.

Pročelnik Studija novinarstva Ilija Musa rekao je kako se na samom početku osnivanja Studija novinarstva razmišljalo o najboljim praksama svjetskih sveučilišnih centra koji izučavaju to područje.

”Razvojem programa pokazalo se da je se potrebno prilagoditi studij razvoju medija, društvenim potrebama, a posebno našoj životnoj sredini gdje su tri medijska sustava. Naši studenti i profesori kreirali su određene medijske politike kako bi danas imali studij koji je kvalitetan”, istaknuo je Musa.

Dodao je kako su praktični dio nastave osigurali u suradnji s medijskim kućama u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj, te prije svega kroz suradnju s Večernjim listom u okviru kojega izlazi studenski list.