Studenti Filozofskoga fakulteta SUM-a posjetili Elektroprivredu HZ HB

1822

Studenti studija odnosa s javnošću i novinarstva Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru danas su posjetili JP Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne.

Rukovoditeljica Sektora korporativnih komunikacija Marija Buntić upoznala je studente s poviješću, organizacijom, upravljačkom strukturom i položajem EPHZHB-a u energetskome sektoru BiH.

Gđa Buntić je u svom predavanju objasnila ustroj Sektora korporativnih komunikacija te modele komuniciranja s internim i eksternim javnostima. Poseban naglasak stavila je na krizno komuniciranje i važnosti odnosa s javnošću u radu javnoga poduzeća.

Nakon toga studenti su zajedno s domaćinima posjetili Centra za upravljanje proizvodnjom upoznavši se s radom jednoga dijela elektroprivredne djelatnosti. O načini rada i upravljanja hidroelektranama, daljinskom očitanju brojila, sustavu za nadzor i upravljanjenje energetskim postrojenjima, studentima je govorio Dalibor Čuljak, rukovoditelj Sektora za upravljanje proizvodnjom. Posebno je studentima prikazan kompletan rad upravljanja agregatima nove VE Mesihovina i njezina rada i priključenja na eleketroenergetski sustav koji se izravno kontrolira iz Dispečerskoga centra.

Posjet je organiziran u sklopu kolegija Medijski sustavi kako bi se studenti, osim teorije, upoznali s praksom odnosa s javnošću u realnom sektoru, konkretno s odnosima s javnošću u javnim poduzećima. Studenti su izrazli veliko zanimanje i zadovoljstvo viđenim.