Moderni vlak putovat će od Čapljine prema Sarajevu

3557

Željeznice FBiH obavještavaju javnost da će u sezoni od 15.06. do 31.08. 2018. godine doći do promjene Reda vožnje brzog putničkog vlaka na relaciji Sarajevo-Čapljina-Sarajevo, koji će u u tom periodu u stanici Čapljina ostvarivati vezu na autobusnu liniju za Neum, Makarsku i Split autobusima Autoherc d.o.o. Grude.

Sezonski vlak iz Sarajeva će polaziti svakog jutra u 07:07 sati, a u Čapljinu će stizati u 09:29 sati. Iz Čapljine vlak će polaziti svaki dan u 19:25 sati, a u Sarajevo će stizati u 21:44 sati.

Vlak će se zaustavljati u Hadžićima, Konjicu, Mostaru i Žitomislićima, a po završetku radova i u stanici Jablanica. Sa autobusne stanice Čapljina autobus za Neum će polaziti u 10:05 sati, a u Neum će stizati u 11:20 sati.

Iz Neuma za Čapljinu autobus će polaziti u 18:00 sati, a u Čapljinu stizati u 19:15 sati. Prihvat i iskrcaj putnika u Neumu bit će na stajalištu ”Magistrala” na ulazu u Neum, sa magistralne ceste Opuzen-Neum.  Ukupna cijena karte za vlak (vlak + autobus) Sarajevo-Neum u jednom smjeru iznosi 20,30 KM, a cijena povratne karte iznosi 33,30 KM.

Sa autobusne postaje Čapljina autobus za Makarsku i Split će polaziti u 10:10 sati. Putnici mogu silaziti na stajalištima Gradac, Zaostrog, Podace, Tučepi. Ukupna cijena karte za Makarsku je 29,30 KM, a za Split 44,30 KM. Povratak autobusima iz smjera Splita i Makarske nije osiguran.

”Zagarantiranom udobnošću i sigurnošću brzog BH vlaka, Željeznice Federacije BiH i na ovaj način poslovno, turistički i prometno povezuju Sarajevo i središnji dio BiH sa Hercegovinom i morskom obalom. Putnici svoje karte mogu rezervirati na svim prodajnim mjestima Željeznica Federacije BiH”’, priopćeno je iz Željeznica FBiH.