Čapljinac Mateo Rodin potpisao za francuski Nancy!

3351

Jedan od najtalentiranijih mladih rukometaša Europe, koji je prve rukometne korake napravio upravo u Čapljini, Mateo Rodin, potpisao je ugovor sa francuskim Nancyjem, doznaje ekskluzivno Čapljinski portal.

Francuski klub Grand Nancy Métropole Handball, koji je poznat po iznimno jakim imenima u svom sastavu, prilikom traženja pojačanja za sljedeću sezonu, odlučio se za mladog Čapljinca.

”Ovaj mladi rukometaš posjeduje nama jako zanimljive kvalitete. On je potpun igrač, sposoban i okretan, a čija visina odgovara standardu naših profesionalnih prvenstva, a tražili smo nekoga tko ima jako dobar omjer u smislu obrane i napada. Ovaj igrač je još jako mlad, a time i savršen za naš tim. Očekujemo da se brzo prilagodi”, rekao je za Čapljinski portal trener Nancya Stéphane Plantin.

Mateo Rodin (1,97 m; 95kg) dolazi u Nancy iz Izviđača s kojim je uprao osvojio prvenstvo BIH. Sa istim timom sudjelovao je u “SEHA Gazprom ligi” koja okuplja timove s Balkana, uključujući Vardar Skoplje, Veszprem i Meshkov Brest.