Opasna grmljavina stiže u Hercegovinu

4203

Zbog grmljavine za područje Hercegovine upaljen je žuti meteoalarm koji označava potencijalno opasno vrijeme.

”Vrijeme je potencijalno opasno. Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali budite na oprezu ako namjeravate prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima. Ostanite informirani o očekivanim meteorološkim uvjetima i izbjegnite moguće rizike”, navedeno je u upozorenju meteoalarma.

Danas će u Bosni prevladavati pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini malo do umjereno oblačno. U jutarnjim satima sa kišom u sjevernoj i zapadnoj Bosni. Tijekom dana sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Intenzivnije padaline očekuju se u sjeveroistočnim i ponegdje u centralnim područjima, a lokalno postoje uvjeti i za pojavu grada.

Očekivana količina padalina u tim dijelovima je od 40 do 60 l/m2, lokalno do 80 l/m2, a u ostalim dijelovima od 5 do 10, lokalno do 15 l/m2. Vjetar slab do umjerene jačine, sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 12 i 17, na jugu zemlje do 19, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 25, na jugu zemlje od 24 do 28 stupnjeva.