Uhićeni u Čapljini jer su krijumčarili obitelj iz Iraka

6786

Dvije osobe uhićene su u Čapljini zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo ”Krijumčarenje ljudi” iz člana 189. stav (1) Kaznenog zakona BiH.

Naime, 13. lipnja u jutarnjim satima, policijski službenici Policijske postaje Čapljina su obavijestili SIPA-u, da su na putu između Mostara i Čapljine zaustavili motorno vozilo marke Golf IV, u kojemu se pored vozača i suvozača, inače državljana BiH, nalazi i četveročlana obitelj iz Iraka; bračni par i dvoje maloljetne djece.

Budući da se radi o kaznenom djelu ”Krijumčarenje ljudi”, o poduzetim aktivnostima obaviješten je dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH, koji je izdao usmenu Naredbu za poduzimanje mjera i radnji iz nadležnosti SIPA-e.

SIPA je u skladu s naredbom navedene državljane BiH preuzela i dovela u službene prostorije radi kriminalističke obrade, dok je dvoje punoljetnih iračkih državljana saslušano u svojstvu svjedoka u službenim prostorijama Službe za poslove sa strancima u Mostaru.

Po usmenoj naredbi suca za prethodni postupak izvršen je pretres vozila kojim su prevožena krijumčarene osobe, kao i pretres osumnjičenih osoba, i tom prilikom su pronađena i privremeno oduzeta tri mobilna telefona, priopćeno je iz SIPA-e.