Čapljinom haraju prevaranti koji poklanjaju Zepter posuđe

6121

Redakcija Čapljinskog portala primila je nekoliko e-mailova zabrinutih čitatelja sa područja Višića, koji su htjeli upozoriti sugrađane na prevarante koji hodaju Čapljinom.

Prema njihovim riječima, u više navrata primijećen je nepoznati muškarac koji ulazi u dvorišta kuća i u razgovoru sa ukućanima tvrdi da im želi pokloniti Zepter posuđe.

Naši čitatelji ističu da se radi o muškarcu tamnije puti i kose sa dužom bradom, a kao prijevozno sredstvo koristili su automobil. bh. registarskih oznaka.

Inače, kako piše Faktor.ba, identičan slučaj prevare zabilježen je u Sarajevu prošle godine.

”Prodavač je rekao da je Mađar i da je pokušao prodati posuđe, ali nije uspio, zbog čega ga želi pokloniti jer ga ne može nositi preko granice i carine. Tada sam povjerovala u priču i obradovala se jer znam da je Zepter posuđe jako dobro, a nikada ga nisam mogla priuštiti”, navodi jedna od žrtava ove prevare u Sarajevu.

Međutim, kada je raspakirao kutije, prevarant je tražio nešto zauzvrat.

Tada je rekao: “Gospođo vi sada meni trebate nešto pokloniti”. Ja sam se iznenadila i rekla da nemam ništa, ali mi je onda tražio lančić. Naivno sam mu ga dala, ali je rekao da je to malo pa je tražio zlatni prsten pa mu je i to opet bilo malo. Tražio mi je i zubno zlato, ali sam rekla da nemam ni to. Na kraju sam mu morala dati nekoliko prstenova i lančić te je jedva otišao, kaže starija gospođa koja je nasjela na prijevaru.

One koji se nađu na meti ovakve ili sličnih vrsta prijevara, poziva se da ne nasjedaju te da sve prijave policiji.