VIDEO | Počeo upis u 3. krug škole plivanja; otvoren i termin za starije

1629

U tijeku je upis treći krug ljetne školu plivanja koja djeluje petu godinu zaredom u Čapljini. Naime, drugi krug završava ovoga četvrtka, a u njemu je sudjelovalo 30 članova.

Upis u treći krug traje do 13. kolovoza, kada će početi obuka.

Zanimljivost trećeg kruga jeste da postoji poseban termin za starije gdje još ima mjesta za upis, a iz Škole plivanja Čapljina poručuju da nikad nije kasno, samo je potrebna dobra volja!

Program se provodi kroz 15 sati, a škola plivanja je organizirana u tri različita stupnja plivačkog znanja i to:

– neplivači
– plivači početnici
– napredni plivači

Treninzi se sastoje od elementarnih vježbi na suhom i vodi, metodičkih vježbi privikavanja na vodu, učenja plivanja, vježbi za razvoj izdržljivosti u vodi, uranjanje glave u vodu, gledanje pod vodom, pravilno disanje, plutanje, klizanje te skokovi u vodu.

Program se provodi kroz 15 sati, a vodi ga Ante Vučić, mr.sc. sporta koji iza sebe ima deset godina rada u obuci plivanja. Obuka se odvija se u grupama s ciljem utjecaja na socijalizaciju djece.

Dobna granica je šest godina i stariji. Zadnji sat škole plivanja je ogledan, na kojem nazoče i roditelji u ulozi gledatelja!

Za djecu koja dolaze prvi puta postupak je vrlo jednostavan. Ono će imati inicijalnu provjeru kako bi se smjestilo u skupinu adekvatnu svojim plivačkim sposobnostima. Djeca su podijeljena u grupe, sukladno plivačkom znanju. Kako djeca napreduju, tako se mogu prebaciti u naprednije grupe.

Razmišljate li o tome da svoje dijete upišete na plivanje, budite sigurni da ćete izabrati jednu od najprimjerenijih aktivnosti njegovoj dobi, a time i jedan od najboljih sportova za djetetov tjelesni rast i razvoj.

Prijave i više informacija na brojevima mobitela 063/362-724 i 063/100-565.