FOTO | U Čapljini održan koncert profesora Maroja Brčića

1068

Nakon uspješno organiziranog prošlogodišnjeg Međunarodnog seminara klasične glazbe ”Ardea”, Čapljina će i ove godine uživati u vrhunskim nastupima svjetskih glazbenih imena.

Koncertom na gitari, profesora Maroja Brčića, započeo je niz koncerata u crkvi svetog Franje Asiškog u Čapljini.

Vrijedi kazati kako je profesor Brčić bio jedan od izvođača na prošlogodišnjem Masterclassu u Čapljini.

Nakon koncerta na gitari, profesor Goran Končar predstaviti će se na violini, a Međunarodni seminar klasične glazbe ”Ardea” ove godine zatvorit će profesor Oliver Kern koncertom na glasoviru.

Kao i prošle godine, organizator Međunarodnog seminara klasične glazbe ”Ardea” je Centar za obrazovanje i kulturu ”Akademija” Čapljina.

Maroje Brčić rođen je u Dubrovniku, 1968. godine gdje je počeo svirati gitaru pod vodstvom Stefanina Brčića i Istvàna Römera, a diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Kao solist i član Dubrovačkog gitarskog trija nastupao je na svim važnijim festivalima i koncertnim podijima u Hrvatskoj, a gostovao je i u više europskih zemalja. Dobitnik je Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu, Diplome Milka Trnina s Dubrovačkim gitarskim triom, a za koncert sa Zoranom Dukićem, na 60. Dubrovačkim ljetnim igrama, nagrađen je prestižnom nagradom Orlando.