Čapljina: U 5 godina od udara struje na pruzi stradale 4 osobe

7763
Vagoni parkirani na pruzi u Čapljini (Foto: Večernji list)

Velika tuga nadvila se posljednjih dana nad Čapljinom zbog stradanja dvoje mališana na željezničkoj pruzi u Čapljini.

Naime, u nedjelju u večernjim satima brat i sestra Dean (15) i Emma (12) doživjeli su strujni udar u blizini vagona u naselju Stijene u Čapljini.

Deen je preminuo par sati kasnije u mostarskoj bolnici, do se liječnici i dalje bore za Emmin život.

Ova tragedija potaknula je ponovno pitanje odgovornosti, ali i sigurnosti u dijelovima Čapljine kuda prolazi pruga, odnosno gdje su parkirani vagoni iznad kojih prolazi struja visoke voltaže koja je opasna po život.

Imajući u vidu da prostor nije ograđen, tragedija se može dogoditi svakog dana!

Inače, ovo nije prva tragedija koja se dogodila u Čapljini na ovaj način. Naime, u srpnju 2016. godine 22-godišnji Belgijanac zamalo je platio glavom kada se htio uslikati u blizini vagona u Čapljini. On je zadobio teške opekotine po cijelom tijelu, ali je preživio strujni udar, no sa posljedicama koje će ostaviti traga za cijeli život.

U svibnju 2012. godine život je na istom mjestu gdje su stradali Emma i Dean izgubio mladi 17-godišnjak Adrian Rašić. Adrian s kolegom vraćao s roštiljade na obližnjoj brani, a u jednom trenutku popeo se na jedan od vagona koji su bili parkirani na pretovarnoj stanici i tada je došlo do zatvaranja strujnog kruga, a onda i strašne eksplozije prećene velikim bljeskom koja je na noge podigla mještane iz obližnjih kuća. Mladić je odbačen s vagona i nažalost nije mu bilo spasa.

Ovim putem u ime svih Čapljinki i Čapljinaca apeliramo na odgovorne da spriječe ovakve tragedije u vremenima koja su ispred nas te da poduzmu sve neophodno mjere kako nijedan život u Čapljini više ne bi bio izgubljen na ovaj način.