Liječnici se bore za život djevojčice (12) nastradale od strujnog udara

7718

Petnaestogodišni dječak, koji je ozlijeđen strujnim udarom na željezničkoj pruzi u mjestu Stijene kod Čapljine, preminuo je u mostarskoj bolnici, dok se liječnici bore za život njegove dvanaestogodišnje sestre.

Djeca su državljani Kanade, a navodno ih je strujni udar pogodio prilikom igre oko vagona, piše Večernji list.

Kako su priopćili iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, 19. kolovoza 2018. godine oko 19.05 Policijskoj postaji Čapljina prijavljeno je kako je na dijelu željezničke pruge, u mjestu Stijene, došlo do strujnog udara nad dvoje maloljetne djece, E. A. K. (2006.) i D. K. (2003.) iz Kanade.

”Djeca su zadobila ozljede neutvrđenoga stupnja te su, poslije pružene liječničke pomoći u Domu zdravlja Čapljina, vozilom Hitne medicinske pomoći prevezena u CUM Mostar. U 21.20 dežurni liječnik s CUM-a Mostar priopćio je kako je ozlijeđeni D. I. K. preminuo. O slučaju je informirana Kriminalistička policija te su poduzete sve potrebne mjere”, navode iz MUP-a.

”Dvanaestogodišnja djevojčica E. A. K., koja je u nedjelju navečer teško ozlijeđena u strujnom udaru na željezničkoj pruzi u Stijenama, u Čapljini, životno je ugrožena”, potvrdili su nam iz SKB-a Mostar.

”Dječak inicijala D. I. K. (2003.) primljen je 19. kolovoza u CUM SKB-a Mostar bez znakova života. Nakon poduzete reanimacije, konstatirana je njegova smrt. Djevojčica inicijala E. A. K. (2006.) smještena je na Odjel za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje SKB-a Mostar. U pitanju su teške tjelesne ozljede te je djevojčica trenutačno životno ugrožena”, kazali su za Večernjak iz Ureda za informiranje SKB-a Mostar.

Građani Čapljine, ali i cijele Hercegovine sa šokom i tugom primili su ovu tragičnu vijest. Veliki broj njih je na društvenim mrežama izražavao žaljenje i sućut obitelji te se pitao kako je moguće da se takve tragedije događaju.

”Ne daj Bože nikome, dođu ljudi na odmor i cijeli svijet im se sruši, strašno da ne može biti strašnije”, jedan je od komentara.

”Nije ovo prvi slučaj, zašto se netko ne zapita i ne riješi se već jedanput taj dio pruge i ne zaštiti na neki način jer svi što su dosad stradali su djeca. Žalosno!”, kazala je jedna mještanka.

Inače, na istom mjestu prije dvije godine stradao je belgijski turist Mensu Stia Villyu (22) koji je želio snimiti selfie. On je s teškim opeklinama prebačen na liječenje u Belgiju. Prije njega smrtno je stradao još jedan čapljinski tinejdžer, i to prilikom proslave praznika rada.