VIDEO | Nevenko Herceg održao mini-klauzuru u Čapljini

2370

Nositelj Liste HDZ BiH za Skupštinu HNŽ Nevenko Herceg organizirao je predizborni motivacijski sastanak (mini – klauzuru) u Parku prirode Hutovo blato na kojem su bili nazočni kandidatkinje i kandidati na Listi HDZ BiH za Skupštinu Hercegovačko – neretvanske županije.

U obraćanju nazočnima govorio je o tome što ih očekuje, ne samo u izbornoj kampanji, nego i nakon izborne pobjede i formiranja vlasti.

”Uz mnogo zalaganja, koordinacije i ZAJEDNIŠTVO hrvatskih članova Vlade, koji su imali pravi motiv, a imamo ga i sad – OPSTANAK, OSTANAK, RAZVOJ, uspjeli smo spriječiti stvaranje proračunskih rupa, financijski stabilizirati i konsolidirati Proračun, te na koncu 2017. ostvariti prvi put Proračunski suficit.

Također smanjili smo značajno i dugove po izvršnim sudskim rješenjima po tužbama proračunskih korisnika; potpisali kolektivne ugovore s granskim sindikatima u obrazovanju kojima je Vlada poslodavac; pomogli u pregovorima i s granskim sindikatima u zdravstvu iako im Vlada nije poslodavac; donošenjem Zakona o zaštiti obitelji s djecom uveli sustavne mjere socijalne politike u zaštiti djece i majčinstva; usvojili čitav niz strateških dokumenata među kojima je najznačajnija po prvi put donesena Integrirana Strategija razvitka HNŽ, za razdoblje 2017.-2020. godina (s akcijskim planovima za njezinu provedbu) i utvrdili prijedlog Prostornog plana HNŽ, potaknuli gospodarski razvitak ne samo kroz donošenje strateških dokumenata nego i subvencijom Zračnoj luci Mostar u cilju bolje zračne povezanosti; subvencijama malim i srednjim poduzećima; uvođenjem prvi put poticaja u poljoprivrednoj proizvodnji i turizmu; sudjelovanjem u projektu Energetske učinkovitosti kojim je obnovljeno, izgrađeno ili dograđeno više od 20 javnih objekata a sve radove izvodila su domaća poduzeća.

Uz prave motive i mnogo zalaganja, u čije postojanje ne sumnjam, moguće je doći do konačnog cilja – izborne pobjede”, istaknuo je aktualni predsjednik Vlade HNŽ i nositelj Liste HDZ BiH za Skupštinu HNŽ Nevenko Herceg.