FOTO | Ovako su se čapljinski maturanti proveli na ekskurziji

5273

Maturanti Srednje škole Čapljina, početkom tjedna, vratili su se sa svog dugo priželjkivanog maturalnog putovanja, čija je konačna destinacija bila Španjolska.

Na ekskurziju je otputovao 61 učenik gimnazije, ekonomske i tehničkih škola, a osim maturanata iz Srednje škole Čapljina i pet profesora, na ovom putovanju pridružili su se i učenici iz Neuma.

Prvo odredište već navedenog putovanja bio je talijanski grad mode – Milano, nakon kojeg je putovanje nastavljeno prema Cannesu gdje su učenici bili smješteni.

Nakon razgledavanja gradova na Azurnoj obali, Cannesa i Nice, slijedio je obilazak kneževine Monaco.

Kroz četiri dana, koja su proveli u Španjolskoj, maturanti su posjetili mnoge znamenitosti diljem Španjolske, kao što su katedrala Svete obitelji (Sagrada Familia), muzej španjolskog slikara Salvadora Dalia, Aqua park te živopisnu ulicu i šetnicu u središtu Barcelone – La Rambu.

Nakon Španjolske, maturalno putovanje nastavljeno je prema Italiji gdje su maturanti uživali u Veroni, Veneciji i regiji Veneto.

Maturanti Srednje škole Čapljina ovim putem zahvaljuju se svima onima koji su im omogućili i organizirali navedeno putovanje.