Kreće rekonstrukcija krova Doma zdravlja Čapljina – odobreno 67.955,23 KM

2105

Načelnik Općine Čapljina dr. Smiljan Vidić i federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić potpisali su danas u Sarajevu ugovor za projekt sanacije dijela krova objekta Dom zdravlja u Čapljini – faza I.

Federalno ministarstvo sudjelovat će tako u utopljavanju Doma zdravlja Čapljina sa sredstvima u iznosu od 50.000 KM, a Općina Čapljina će za isti projekt osigurati sredstva u iznosu od 17.955,23 KM.

Načelnik Općine Stolac Stjepan Bošković potpisao je s istim ministrom ugovor za projekt ”Zamjena vanjskih otvora na O.Š. Stolac u cilju utopljavanja” u iznosu od 50.000 KM, dok će Općina Stolac osigurati iznos od 10.000 KM.

Inače, federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić u četvrtak je u Sarajevu potpisao ugovore o sufinanciranju radova za projekte utopljavanja zgrada, radi uštede energije sa gradonačelnicima gradova i načelnicima općina, koje financira Vlada Federacije BiH, priopćeno je iz Vlade FBiH.

Ugovori su potpisani, navode, sukladno Odluci Vlade Federacije Bosne i Hercegovine o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava, a sredstva za ovu namjenu osigurana su Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2018. godinu.