Najveći odbojkaški stručnjak Miloš Jelčić odlazi u Qatar?

4793

Zanimljiva ponuda stigla je ovih dana na adresu čapljinskog odbojkaškog stručnjaka Miloša Jelčića, predsjednika HOK ”Čapljina” i Odbojkaškog saveza Federacije BiH.

Naime, kako doznaje Čapljinski portal, Jelčiću je ponuđen trenerski angažman u Qataru, jednoj od odbojkaških velesila u svijetu, ali i jednoj od zemalja gdje se ovo zanimanje iznmno cijeni i visoko plaća.

Sam Jelčić nije nam htio ni potvrditi ni demantirati ovu informaciju, jer su, kako kaže, pregovori u tijeku.

”Ovo nije prvi put da dobivam ovakvu ponudu, a slične ponude imao sam i od drugih zemalja, poput Italije. Mogu vam samo potvrditi da sam obavo neke razgovore koji su, na moje veliko iznenđenje, otišli i malo dalje od očekivanog, tako da prvi put razmišljam o odlasku”, ističe Jelčić za Čapljinski portal.

Podsjetimo, radi se o odbojkaškom radniku koji je titulu doktora znanosti u sportu stekao doktorskom disetracijom o odbojci. Upravo Jelčić je stvorio neka od najvećih odbojkaških imena poznatih širom Europe i svijeta poput Ilijane Dugandžić, Ivana Raiča, Božane Butigan, Jelene Šunjić…

Ideja o odlasku mu je, kaže, privlačna po prvi put nakon dugo vremena i stoga razmišlja ozbiljno da ponudu prihvati.

”Dugo sam u odbojci i odbojka je moj cijeli život. Ponuda je primamljiva, a osim toga iz godine u godinu stanje kod nas je sve teže – veliki broj djece odlazi iz kluba bez ikakve naknade klubu u kojemu su potekli, rukovodstvo kluba mora moliti da bi opstali…”, kaže Jelčić.

Kaže da je sretan sa onime što radi i da je odbojka njegov život.

”Naravno da sam sretan čovjek i da me rad u odbojci i sa odbojkom ispunjava. Kada ne bi bilo datuma 16.10.2015. godine ja bih sigurno bio najsretniji čovjek na svijetu”, rekao je tajnovito Jelčić koji bi, očito, čapljinsku sportsku dvoranu mogao zamijeniti jednom od mnogih u Qataru.