FOTO | Čapljina: Održan središnji predizborni skup SDA

6327

Stranka demokratske akcije održala je u kinu „Mogorjelo“ u Čapljini središnji predizborni skup za ovu općinu. Predstavljeni su svi kandidati ove stranke sa područja Hercegovačko – neretvanske županije za sve nivoe vlasti na predstojećim izborima.

Kandidat SDA za Skupštinu HNŽ-a, aktuelni Predsjednik kluba SDA u Skupštini HNŽ-a i Predsjednik kluba Bošnjaka u Skupštini HNŽ-a Ajman Šoše, obratio se u ime domaćina Općinskog odbora SDA Čapljina.

Izrazio je uvjerenje kako će SDA i ovaj put pobijediti na izborima te pozvao građane Čapljine da izađu na izbore i podrže kandidate stranke na svim nivoima i kandidata za člana Predsjedništva BiH iz reda Bošnjaka Šefika Džaferovića.

Predsjedavajući Skupštine HNŽ-a i nositelj liste SDA za Skupštinu HNŽ-a Šerif Špago je rekao kako je SDA prije četiri godine, kada je bilo riječi o ciljevima za mandat 2014. – 2018. godinu, bila oprezna

„Tada je HNŽ bio pred bankorotom! Nakon izbora, kada je SDA dobila najveće povjerenje u proteklom razdoblju u našoj županiji, po prvi put smo preuzeli pola Vlade u HNŽ-a. Zahvaljujući tome došli smo do toga da smo županiju, koja je ponavljam, bila pred bankrotom, potpuno financijski stabilizirali.

Kandidatkinja SDA na listi za Predstavnički dom Parlamenta FBiH Alaudina Boškailo rekla je kako su Bošnjaci Čapljine pokazali svoju snagu 1991., 1998., 2008. godine te da će je pokazati i 2018. godine.

„Rezultati SDA su provjerljivi. Druge političke partije će se boriti za Vaše glasove, dolaziti i tražiti, i crveni i plavi i drugi ali njihov interes je individualni a rijetko kolektivni. Pred nama je cilj da izaberemo gospodina Džaferovića za člana Predsjedništva iz reda Bošnjaka. Biti članom Predsjedništva znači biti obrazovan, biti čovjek od morala i inetgriteta a mnogi to kandidati nisu, posebno protiv onih kojih se vode procesi“ rekla je Boškailo te dodala da bilo koga odabarete od kandidata SDA nećete pogriješti.

“Pogriješiti ćete samo u onom trenutku ako ostanete kod svojih kuća i ne glasate. Ovo je pravi trenutak da Bošnjaci Čapljine pokažu svoju snagu i svoju podršku daju najjačoj stranci u Bošnjaka, SDA“ rekla je Boškailo.