FOTO | U Čapljini upriličena izložba grafika ”Zvuk tišine”

1891

U galeriji ”Tau” u Čapljini održana je izložba grafika ”Zvuk tišine” autorice Ane Šimić.

Izložene grafike sa svojim ožiljcima zorno prikazuju ljudsku dušu koja je pregrmila život i u tišini gleda dubinu svojih rana.

Akademska grafičarka Ana Šimić zahvalila se svima koji su došli na otvorenje izložbe.

”Drago mi je da ove grafike možete pogledati u predivnoj galeriji ”Tau” i nadam se da ćete uživati”, rekla je likovna umjetnica i autorica ”Zvuka tišine”.

Ciklus ”Zvuk tišine” nastao je tijekom posljednje godine studija Ane Šimić na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru, sa sjedištem u Širokom Brijegu, paralelno uz izvedbu diplomskih radova.

Tema ciklusa je alternativna obrada grafičkih matrica u stilovima tašizma, brutalne umjetnosti i enformela.

U glazbenom dijelu nastupili su trio: Manuela, Vlado i Ana, a u duetu Luka i Antea.

Centar za obrazovanje i kulturu ”Akademija” Čapljina organizator je već spomenute izložbe koja se održava u sklopu manifestacije ”Dani svetog Franje”.

Izložba grafika ostaje otvorena do sredine listopada.

Ana Šimić rođena je u Mostaru 1991. godine, a opći smjer gimnazije fra Dominika Mandića završila je u Širokom Brijegu te je tu upisala i Akademiju likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru. U klasi profesora Igora Dragičevića diplomirala je grafiku 2017. godine, a već je osvojila vrijedne nagrade i priznanja. Prošle godine bila je dobitnicom međunarodne nagrade ”Privatno i javno”. Prvom samostalnom izložbom otvorila je likovnu manifestaciju ”Jesen grafike” u Banja Luci, a sudjelovala je na više likovnih kolonija i skupnih izložbi. Mlada i ambiciozna Širokobriježanka s adresom u Mostaru članica je i Udruge likovnih umjetnika En Face, a od 2017. predsjednica je DHLU-a u FBiH.