Pogledajte top pet čapljinskih kompanija po prihodima

8790

Na jugu Hercegovine gdje se rijeke Trebižat, Bregava i Krupa spajaju s Neretvom smjestio se grad vode sunca kamena i cvijeća, Cvijet Hercegovine – Čapljina.

Čapljina se, zahvaljujući svom zemljopisno položaju nalazi na važnom raskrižju putova, u Čapljini se križaju dva regionalna puta, dva magistralna puta, željeznička pruga te auto – put koridor Vc.

Njen položaj, bogatstvo vode, plodne zemlje i blaga klima od davnima su privlačili ljude koji su na ovim područjima živjeli još od brončanog doba. Živeći na ovom prostoru gradili su nastambe koje su danas značajni kulturno – povijesni spomenici ne samo za prostor Čapljine nego i šire.

Urbani dio Čapljine daju široke ulice, trgovi, bulevari, zelenilo, perivoji, drvoredi, parkovi, cvjetne aleje, igrališta…

Čapljina broji 231 kompaniju koja predaje završne financijske izvještaje na kraju godine, a čija je ukupna dobit iznosila 7.547.376 KM, što prestavlja izuzetno dobar poslovni rezultat.

TOP pet kompanija po prihodu u Čapljini su:

1. BAKALAR-KOMERCd.o.o. TREBIŽAT-ČAPLJINA
2. HELIOS BH d.o.o. Čapljina
3. AGROFRUCTUS d.o.o. Čapljina
4. ERO d.o.o. Čapljina
5. Rebac-Benz d.o.o. Čapljina

Bitno je naglasiti da ova općina broji 43 bonitetno pouzdane kompanije od kojih je 18 ostvarilo i kontinuitet bonitetne pouzdanosti.