Poruka Komšiću na konju iz Gabele je fotomontaža!

3094

Fotografija koju su proteklih dana objavili mnogi mediji (pa tako i Čapljinski portal) koja se tiče poruke Željku Komšiću iz naselja Gabela u čapljinskoj općini, obična je fotomontaža.

Naime, skoro svi mediji u BiH prenijeli su informaciju kako je na prometnici u Gabeli postavljena replika trojanskog konja na kojemu je ispisana poruka ”Not my president”, upućena Željku Komšiću.

Ipak, dva dana kasnije, doznali smo kako se radi o običnoj fotomontaži, iako smo fotografiju u subotu dobili od stanovnika Gabele koji je tvrdio ”kako je poruka postavljena na trojanskog konja koji je postavljen na ulazu u naselje Gabela”.

Međutim, istina je drugačija – domišljati ”umjetnik” iskoristio je fotografiju trojanskog konja u kockicama koji je proteklog ljeta bio postavljen u Gabeli kao podrška Vatrenima u finalu Svjetskog prvenstva, na koju je na iznimno loš način postavio transparent ”Not my president”.

”Troja je možda i bila na području današnje Gabele, ali trojanski konj iz Gabele definitivno nije poslao poruku Željku Komšiću. Barem ne ovaj put”, piše Bljesak.info.

Čapljinski portal ispričava se čitateljima zbog prethodne objave, a sigurni smo kako ćete nam našu nenamjernu pogrešku oprostiti, jer ipak se radilo o lažnoj informaciji koju nam je prenio naš čitatelj.