Vozačici koja je usmrtila Čapljinku već oduzimana dozvola zbog vožnje u pijanom stanju

14093
Vozačica Ivana Tena Gotovac Soldić (lijevo) i nastradala Marija Ćorić (desno)

Splitska policija uhitila je u srijedu popodne zaposlenicu HAC-a, zaposlenu u obradi podataka za čvor Dugopolje, Ivanu Tenu Gotovac Soldić (38), rodom s karlovačkog područja, i nad njom počela provoditi kriminalističku obradu zbog sumnje da je na Poljičkoj cesti u Splitu u utorak navečer u alkoholiziranom stanju izazvala prometnu nesreću u kojoj je smrtno stradala splitska brucošica Marija Ćorić (19) iz Čapljine, a nakon toga pobjegla s mjesta nesreće.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, Ivani Teni Gotovac Soldić to nije prvi put da je vozila pod utjecajem alkohola.

Ovu tragediju, u kojoj je život izgubila djevojka koja je prije samo nekoliko mjeseci u svojem rodnom gradu nagrađena kao jedna od najboljih gimnazijalki, Karlovčanka je izazvala sa 1,10 promila alkohola u krvi, koliko joj je izmjereno nekoliko sati nakon nesreće kad ju je policija pronašla.

Vozila je bez vozačke dozvole, odnosno pod važećom sudskom zabranom upravljanja motornim vozilom zbog vožnje u pijanom stanju.

Takvu joj je mjeru, prema našim informacijama, u srpnju ili kolovozu ove godine izrekao Prekršajni sud u Sinju. Provjerom smo, pak, utvrdili da je Gotovac Soldić i u travnju 2015., na Prekršajnom sudu u Sinju, bila kažnjena oduzimanjem vozačke dozvole, i to na dva mjeseca.

Tada je bila uhićena sa 1,10 promila alkohola u krvi, a na sudu se pravdala da je bila na rođendanu i da je malo popila. Je li u utorak prekršila mjeru izrečenu prije tri godine koja je tek sada postala pravomoćna ili je ovo neka novoizrečena zabrana, u srijedu Jutarnji list nije uspio saznati.

Zbog vožnje u pijanom stanju kažnjavala ju je i karlovačka policija, na svojem području.