Gabela: Na rasporedu sudar prvog i posljednjeg

628

Uzeo je GOŠK u prvom susretu današnjih suparnika u Gabeli vrijedan bod Sarajevu. Nije to dobro odjeknulo u redovima premijerligaša s Koševa…

Ipak su se na kraju strasti smirile – Sarajevo se razigralo, stiglo do liderske pozicije, dok je GOŠK uz rijetke bljeskove pao na začelje ljestvice. Dakle, uoči utakmice GOŠK i Sarajevo se nalaze na dijametralno suprotnim pozicijama.

– Svaki rezultat osim poraza za nas bi bio veliki uspjeh. Budimo realni, Sarajevo ima jak sastav pokriven s po dva igrača na svim pozicijama, dok nama neigranje Hasanovića, koji je u Ugljeviku dobio treći žuti karton, predstavlja problem. Razgovarao sam s igračima, borit ćemo se pa što bude – ističe Lujo Ilić, predsjednik premijerligaša iz Gabele.

Stječe se dojam da Gabeljani priželjkuju reprizu utakmice iz sedmog kola, protiv Širokog Brijega, kada su na stadionu “Perica Pavlović” uz veliku borbenost i požrtvovanje izborili neodlučno 0:0, što je bilo kobno za tadašnjeg trenera Širokobriježana Borisa Pavića.

Ustvari, GOŠK u ovogodišnjem prvenstvu ostaje nepoznanica, u šest utakmica s četiri prvoplasirane ekipe osvojio je pet bodova, a u osam protiv “donjeg doma” također pet?! Iz toga se može izvući zaključak kako onemoćale lavove stimuliraju jači suparnici.

Dakle, na Hasanovića se protiv Sarajeva ne može računati, a GOŠK je za utakmicu protiv vodećeg Sarajeva imao i drugih problema. Budući da je prvi trener Mato Neretljak boravio na seminaru u sjedištu UEFA-e u Nyonu, pripreme je vodio pomoćni trener Dženan Zaimović.

Neretljak se priključio u petak, tako da je imao tek toliko vremena razraditi taktiku za utakmicu. Uglavnom, uoči današnje utakmice jedna je enigma – kako će zaigrati GOŠK.

Za Sarajevo se zna da neće kalkulirati. A što bi drugo protiv posljednjeg na ljestvici nego ići na pobjedu? Serija slabijih rezultata rezultirala je već prvim odlascima iz Gabele. Sidro su digli Slovenci Miha Vidmar i Ernest Grvala koji su ljetos, na opće čuđenje, iz slovenske lige stigli u premijerligaš s najmanjim proračunom, GOŠK.

Razlaz je bio sporazuman, što su potvrdili Grvala i Vidmar, kao i Ilić, predsjednik GOŠK-ove uprave. Valja reći da je Vidmar bio blizu statusa stalnog prvotimca kada se ozlijedio, dok se Grvala nije uspio nametnuti u anemičnom GOŠK-ovu napadu.