FOTO | Čapljina: Započela Džematska liga u malom nogometu

1989

U organizaciji Omladinskog kruga Medžlisa islamske zajednice Čapljina počela je liga džemata u malom nogometu.

Liga broji ukupno osam momčadi (Čapljina, Višići, Počitelj, Opličići, Rečice, Bivolje Brdo, Lokve-Prenj te ekipa sastavljena od imama i prosvjetnih radnika).

Današnji program počeo je prigodnim govorom glavnog imama Medžilisa Čapljina – Adema Šute, a intoniranjem himne Bosne i Hercegovine liga je službeno počela.

Odigrane su sljedeće utakmice

REČICE – OPLIČIĆI 2 : 4
Prvi susret dana odigrale su ekipe Rečica i Opličića. Opličići su upisali tri boda sa rezultatom 4:2. Golove za spomenutu momčad postigli su Sanjin Šuta, Madžid Turajlić (2) i Anis Razić. Haris Šuta i Huso Đono pogađali su za Rečice.

POČITELJ – ČAPLJINA 1 : 5
Čapljina nije imala puno problema protiv Počiteljaca. U slavlju od 5:1 briljirao je Armin Novaković ‘Sarma’ koji je postigao čak 4 gola, a peti gol zabio je Jasmin Topčić. Sa bijele točke siguran je bio Dženis Veledar, jedini strijelac za Počitelj.

VIŠIĆI – LOKVE/PRENJ 3 : 2
Najzanimljiviji susret dana odigrali su Višići i Lokve/Prenj. U vrlo napetoj utakmici koja je obilovala nervozom i faulovima Višićani su se bolje snašli te slavili sa 3:2. Golove za Višiće postigli su Admir Muminović, Edis Stiglić i Belmin Hasanović. Haris Šetka i Elmir Heljić bili su strijelci za Lokve/Prenj.

BIVOLJE BRDO – IMAMI/NASTAVNICI 10 : 2
Bivoljani nisu imali milosti prema ‘hodžama’ jer deset puta su vadili loptu iz mreže. Strijelci za ekipu Bivolja Brda su bili Anel Đonko (5), Nerin Đonko (2) Ensar Čevra (2) i Mirza Elezović. ‘Hodžama’ ostaje jedino nada da će u idućem kolu dovesti nekoliko pojačanja, jer im se ne piše dobro.

”Ovim putem želimo se zahvaliti Bori Jovanoviću (Src Adonaj) vlasniku balona u Klepcima, koji nam je uz vrlo niske cijene termina uvelike pomogao u organizaciji lige džemata. Također, želimo pozvati što veći broj omladine da iduće nedjelje od 13 sati dođu u balon u Klepce. Ponesite dobro raspoloženje i sportski duh, a živce ostavite kod kuće i ne zaboravite – za pobjedu trebate postići jedan gol više od protivnika”, poručili su organizatori.