Neretljak: Ne smijemo ovakve golove primati u utakmicama gdje nam je svaki bod važan

606

Još jednu utakmicu gabelski GOŠK je izgubio na dosta frustrirajući način, primljenim golovima iz prekida, i to u situaciji kad su bili vrlo blizu da iznenade Tuzla City na Tušnju i odnesu bod.

Ipak domaćini su golovima Edina Murge (24. minuta) i Ivana Kostića (84.) ostvarili pobjedu od 2:1, gdje je jedini pogodak za Lavove postigao Vedin Kulović iz penala u 72.

– Dobili smo dva gola iz ničega, kod prvog je lopta prošla kroz zid. Kod drugog je to bio prekid u kojem se točno zna tko koga čuva, ali ipak dođe do pada koncentracije, rekao je trener Mato Neretljak, pogotovo nezadovoljan načinom na koji su Gabeljani kapitulirali.

– Dogodilo nam se to u trenucima kad smo došli do izjednačenja, imali kontrolu, imali i meč loptu da dobijemo utakmicu. Znali smo sve o Tuzla Cityju, tražili smo da u zadnjem dijelu utakmice preokrenemo ritam ulaskom Josipa Ereiza, što smo i napravili. Ali ovakve golove primati u utakmicama gdje nam je svaki bod važan… to se ne smije. Nama fali iskustva, ja sam toga svjestan. Međutim ovo su naši najbolji igrači i moramo izvući od njih što se može.

Ulazak Ereiza je bio dobar taktički potez, na njemu je napravljen penal, a onda je imao i zicer prije nego će GOŠK primiti drugi gol.

– On je s namjerom ostavljen na klupi da bi izmijenio tijek utakmice i svojim ulaskom je to i napravio. Ali kad padnu ovakvi golovi, onda mi je muka. Pogotovo ne volim primati golove poslije prekida. U Ugljeviku smo dobili gol iz auta, sad dva iz skraćenih kornera, to je pad koncentracije. Naši moraju biti svjesni da tu moraju biti blizu igrača i onda “nema zime”, upozorava Neretljak.

Kao i obično, nije sve bilo tako loše, međutim ostali su bez bodova.

– Tuzla City ima dosta kvalitetnih pojedinaca, a mi njima praktički nismo dozvolili da dođu do gola. A onda je došao taj drugi dio drugog poluvremena koji smo htjeli iskoristiti i odmah smo uspjeli. Vjerujem da nismo dobili gol kakav smo dobili, u posljednjih 10 – 15 minuta bi se svašta moglo dogoditi jer mi nismo došli samo da se branimo. Igrali smo u prvom dijelu zatvoreniju varijantu, ali s namjerom da u drugom idemo po tri boda, rekao je Mato Neretljak.

GOŠK je ostao na 13 bodova pa utakmica s Krupom dobija još veću važnost.

– Krupa nam je utakmica ovog dijela sezone i moramo sve napraviti da dobijemo jer bi s ta tri boda bili puno mirniji. To nam je kao kvalifikacijska utakmica i sve ćemo napraviti da je dobijemo, najavio je Neretljak.

Struka bi, bar po trenutnom stanju, trebala računati na kompletan sastav. Poslije Krupe GOŠK gostuje Širokom Brijegu, a domaćini su Radniku.

– Dobili smo Želju, Sarajevo, Zvijezda pobijedi Zrinjskog… U pet grama je razlika i jednostavno u svakoj utakmici se mogu uzeti bodovi. Kvaliteta pojedinca dolazi do izražaja. Tko u ovoj ligi ima kvalitetnog pojedinca, golgetera, taj dobija utakmice. Mi moramo biti svjesni da moramo biti svi zajedno, nemamo pojedinca koji može iskočiti, i onda možemo protiv svakoga uzeti bodove, ali isto tako ih možemo i prosuti.