FOTO | Učenici Osnovnih škola posjetili Općinski sud u Čapljini

738

Učenici Osnovnih škola iz Čapljine sudjelovali su u manifestaciji ”Dan otvorenih vrata” koju je organizirao Općinski sud u Čapljini.

Tijekom posjete učenici su imali priliku vidjeti način rada Suda, razgledati pisarnicu Suda, upoznati se s načinom prijema i otpreme pismena, vidjeti kako izgledaju sudski spisi i dostavnice, te razgledati sudnice u zgradi Suda, upoznati se sa sucima i saznati kako se održavaju rasprave, kao i ulogu sudbene policije i način osiguranja imovine i osoblja Suda.

Osim toga, učenici navedenih škola, postavljali su pitanja predsjednici suda Zdenki Filipović o svemu što ih je zanimalo vezano za rad suda.

Manifestacija se kod Općinskog suda u Čapljini već tradicionalno organizira u sklopu Europskog dana pravosuđa, a cilj ovih posjeta je  učenicima i građanima približiti  ulogu suda i sudbene vlasti koju imaju u društvu.

Učenici su bili zadovoljni posjetom Sudu jer većina njih nikada nije bila u ovakvoj instituciji, te su bili sretni što im se pružila mogućnost da se upoznaju kakvu sve ulogu  sudbena vlast ima za njih kao građane.

Vrijedi kazati kako se građani, koji su imali priliku posjetiti sud, dana 8. studenog, nisu odazvali na poziv Suda.