Novi vlasnik platit će 11 milijuna KM za Lastu – kupuje pogone i radnike

  2874

  Javni poziv za prodaju čapljinskog poduzeća Lasta raspisan je nedavno, a prodaja će se, rečeno je, obaviti metodom usmenog javnog nadmetanja 29. studenog u prostorijama stečajnog dužnika.  Rok za dostavu prijava je 28. studeni.

  Kako stoji u pozivu, na prodaju su nekretnine (objekti i zemljište), što uključuje i poslovni kompleks – proizvodni pogon, upravnu zgradu, portirnicu i trgovinu.

  Osim toga, prodaje se i oprema poduzeća. Početna prodajna cijena je 11.476.300 KM, a imovina se ne može prodati ispod ovog iznosa.

  ”To je redovna procedura stečajnog postupka. Naš cilj je da nađemo strateškog partnera. Zainteresiranih ima, proizvodnja je nedavno pokrenuta, a paralelno radimo na traženju partnera, kupca koji će nastaviti raditi”, kazala je za Oslobođenje Behrija Huseinbegović, stečajni upravnik Laste.

  Za sada su vratili 28 starih radnika, zaposlili neke nove, a u nadolazećem razdoblju će, kako je kazala, vratiti još desetak radnika.

  ”Kako se širi asortiman, tako i povlačimo stare radnike. Što se tiče prodaje proizvoda, to za sada ide zadovoljavajućim tempom, imamo ovlaštenog distributera koji distribuira naše proizvode i na području BiH, i u Hrvatsku, ali i neke druge zemlje. Važno je da interes postoji, da i građani kupuju naše proizvode, što nam pokazuje da smo na dobrom putu”, kazala je Huseinbegović.

  Podsjetila je Huseinbegović na to kako je Lasta sa radom prestala 2016. godine, te kako je i nakon skoro dvije godine uspjela da pokrene proizvodnju i da joj za sada ide prilično dobro.

  U proizvodnju su vratili šest proizvoda, a u nadolazećem razdoblju će i još neke, te se nadaju da će naći nekog kupca koji će biti zainteresiran za nastavak i širenje proizvodnje u ovom nekadašnjem gigantu.