FOTO | Novi asfalt između mostova u Strugama, u Gabela Polju odvodnja

2068

Nakon sanacije dijelova regionalne ceste R-426, Dračevo-Svitava-Cerovica, Hutovo-Ravno, strojevi su preselili na regionalnu cestu R-425a, Čapljina-Gabela te neke od pristupnih prometnica.

Kako smo doznali od Bore Bukvića, stručnog suradnika Ministarstva prometa i veza Hercegovačko-neretvanske županije, u projekt sanacije uložit će se više od 300.000 konvertibilnih maraka.

Inžinjer Bukvić ističe da će se u sklopu radova dijelom sanirati pristupna cesta od Višića prema mostu Tresani, kao i od Tresane prema GOŠK-ovu stadionu u Gabeli.

U sklopu projekta sanacije radit će se i odvodnja kod prodajnog centra ”Jura shop” u Gabela Polju, kod graničnog prijelaza s Republikom Hrvatskom.

Novim asfaltnim slojem presvući će se dionice i mostovi kroz Struge te neke kritične dionice od Struga do Gabele.

Između čapljinskih naselja Gorica i zaseoka Dolac u mjesnoj zajednici Struge-Gorica prema Docu, oko 15.000 konvertibilnih maraka uložit će se u betoniranje dijela pristupne ceste do tog izdvojenog zaseoka naselja Struge.

Dakle, u sljedećem razdoblju na regionalnoj cesti R-425a, a i pristupnim cestama, intervenirat će se na više kritičnih dionica.

Inače, na sanaciju oštećenja na regionalnoj cesti, R-426 te regionalnoj cesti R-425a i pristupnim prometnicama u asfaltiranje i druge radove bit će uloženo više od milijun konvertibilnih maraka.

Posao sanacije spomenutih regionalnih cesta dobila je tvrtka Putovi d.d. Grude, a radove na terenu izvodi HP Investing iz Mostara.

Investitor je Ministarstvo prometa i veza Hercegovačko-neretvanske županije.

Za sve one koji prometuju tim cestama, i jedno i drugo, svakako su lijepe vijesti.