Lujo Ilić: Nećemo se predati, na sto godina kluba ne želimo ispasti iz lige

1580

Gabelski GOŠK je prvi dio sezone u Premijer ligi okončao s osvojenih 18 bodova (4 pobjede, 6 remija, 9 poraza, gol razlika: 15:28) i na pretposljednjoj poziciji koja vodi u niži rang.

Ljetos u klubu nisu bili tako uspješni u selekciji igrača kao godinu ranije pa je postojeći sastav, unatoč tome što su dali sve od sebe, ipak stigao samo do pozicije gdje se u klubu nikako ne žele vidjeti na kraju proljeća 2019.

– Poslije prvih 7 kola smo imali 11 bodova i to je bilo katastrofa. Naši kiksevi kući su: Zvijezda, Čelik i Mladost. Velike rezultate smo napravili jer smo dobili Sarajevo, Želju, dva puta igrali neriješeno sa Širokim i jednom neriješeno sa Sarajevom. Ukupno nisam očekivao da će ovoliko bodova osvojiti ekipe koje se bore za ostanak. Mislio sam da ćemo s 21 bodom biti mirni i zadovoljni. Nedostaju nam za to 3 boda i morat ćemo ih u drugom dijelu nadoknaditi. Za to se moramo pojačati s pet – šest igrača, rezimirao je predsjednik GOŠK-a Lujo Ilić.

Poslije domaćeg remija s Čelikom (0:0) u 11. kolu klupu je napustio trener Feđa Dudić, a stigao je Mato Neretljak koji je osvojio 11 bodova u 8 utakmica.

– Dudić je uradio svoj posao, na nekim utakmicama nije bilo sreće. Ne mogu reći ništa protiv njega, a Neretljak je po dolasku digao ekipu na svoj način. Osvojio je 11 bodova i to je dobar uspjeh. Za naše puno zadovoljstvo fali samo 3 boda.

Sama struka je priznala u nekoliko navrata da postojeći kadar nije dovoljan za Premijer ligu. Iako su ljetos bili svjesni važnosti dovođenja pravih pojačanja, limitirani sredstvima ipak su pogriješili.

– Ovi igrači su dali svoj maksimum, njih 80 posto je zadovoljilo. Naše mogućnosti ljetos nisu bile da dovedemo kvalitetnog špica, a vidjelo se koliko smo onda šansi promašili. To nam je najveći hendikep. A da smo imali financijski šansu, s još dva igrača bi imali puno bolji rezultat, smatra Ilić.

Na zimu očekuju da će imati potrebne financije.

– Borit ćemo se da nađemo potreba sredstva za pojačanja. Imamo i naš turnir gdje punimo proračun. Sigurno se nećemo predati. Sto godina je kluba i cilj je da na sto godina ne ispadnemo iz lige, zaključio je Lujo Ilić.

Ilić ističe da će sve uraditi kako bi klub doveo kvalitetna pojačanja. S druge strane dodaje da će “razgovarati s tri – četiri igrača i ponuditi im da idu u neki drugi klub”.

– Treba nam bar pet igrača: lijevi bočni, stoper, vezni, krilo i napadač. Već smo krenuli u neke razgovore, kaže Ilić uz napomenu da će biti žestoko na proljeće.

– Mi imamo najbolji raspored u ova preostala tri kola prvog dijela natjecanja.