FOTO | Večer gospodarstvenika: U 2018. u Čapljini zaposleno 210 osoba

5446

Jedanesti po redu Božićni prijam za gospodarstvenike, kojeg tradicionalno organizira načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić održan je u restoranu ”Storia” u Tasovčićima.

Gospodarstvenici općine Čapljina okupili su se na jednom mjestu te iskoristili priliku za međusobno druženje s predstavnicima općinske vlasti. Bila je ovo prilika da porazgovaraju o iskustvima, kao i o izazovima sa kojima su se susreli u tekućoj godini.

Naravno, razgovaralo se i o planovima za budućnost te gospodarskim aktivnostima u godini ispred nas.

Načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić u svojoj izjavi otvorio je desetu jubilarnu večer gospodarstvenicima i čestitao Božić.

”Jedanaestu godinu zaredom u predblagdansko vrijeme se okupljamo na večeri gospodarstvenika. Općina Čapljina nizom svojih aktivnosti nastoji stvoriti interaktivan i pozitivan odnos sa gospodarstvom i gospodarstvenicmia, a ja vjerujem da ste to prepoznali i da smo u tome uspjeli.

Kraj je godine, svode se računi, a ja ću sa vama podijeliit podatak da je u zadnjih godinu dana u Čapljini 210 novouposlenih! Ne pričam o smanjenju broja nezaposlenih, jer kad pričate o smanjenju broja nezaposlenih kažu ”To je jer su ljudi otišli”, ja pričam o novouposlenima, i smatram da je 210 je respektabilan broj. To je uspjeh svih vas koji ste se pokazali u ne baš povoljnom gospodarskom, a prije svega političkom okruženju, da ste žilavi, ali prije svega pametni i uporni.

U ime Općine Čapljina želim napomenuti kako su vam naša vrata uvijek otvorena, a želim zahvaliti ovim putem svim firmama sa područja općine Čapljina koje su društeno odgovorne. Dobar dio vas je takav. Doduše ima i onih koji nisu, ali ja živim u vjeri da će i oni prepoznati to da treba biti i društveno odgovoran i odnositi se na poseban način prema okreženju u kojem živimo”, poručio je gospodarstvenicima čapljinski načelnik Smiljan Vidić.