FOTO | Čapljina privremeno gubi polaganje vozačkih ispita

5464

Čapljina će privremeno, najmanje sljedećih par mjeseci, izgubiti pravo polaganja vozačkih ispita.

To su za naš portal potvrdili čapljinski instruktori, koji su istaknuli kako su se već organizirali da kandidati koji su u procesu obuke vozačke ispite polažu u Stocu.

Naime, Čapljina je mogućnost polaganja vozačkog ispita izgubila zbog uklanjanja semafora na raskrižju u Tasovčićima.

FOTO | Oprez: U Tasovčićima više nema semafora ni regulacije prometa

Pravilnik o načinu i uvjetima organiziranja ispita za vozača motornih vozila u Članu 31. koji se odnosi na ”Ispitno mjesto”, Stavak 1., točka ”e” kaže kako se polaganje ispita za vozača motornih vozila iz upravljanja motornim vozilom obavlja u mjestu koje ima ”raskrsnice cesta sa uređajima za davanje svjetlosnih signala – semafore”.

S obzirom da je raskrsnica sa semaforima u Čapljini bila jedino mjesto koje je ispunjavalo uvjete iz ovog člana i stava, pretvaranjem iste Čapljina je izgubila pravo polaganja vozačkih ispita.

FOTO/VIDEO | Izgradnja kružnog u Tasovčićima – pogled iz zraka

Međutim, kako su za Čapljinski portal potvrdili instruktori vožnje iz Čapljine, već je pronađeno rješenje za ovaj problem i vozački ispiti od proljeća će ponovno biti vraćeni u Čapljinu.

Semafori će biti postavljeni na raskrižje ”kod stare rampe”, odnosno na križanje ulica Braće Radić, Zrinsko-Frankopanske, Gojka Šuška i Tina Ujevića. Radi se o rasksrižju kod spomenika česmi, odnosno u blizini kina ”Mogorjelo” u Čapljini.

Ovime će se ponovno ispuniti uvjeti sukladno navedenom Pravilniku, pa će Čapljinci vozački ispit moći polagati u svom gradu.