Detalji pljačke: Pronađeni mobiteli, nema traga 1.200 KM i ključevima auta

4618

Po tko zna koji put u proteklih par mjeseci migranti su napravili kazneno djelo u Čapljinu za koje, kako stvari stoje, neće nikada nitko odgovarati.

Dok je trajao trening košarkaša Čapljine iz njihove svlačionice u Gradskoj sportskoj dvorani ukrali su pet mobitela, ključeve od automobila i 1.200 KM novca.

”Imali smo kasni trening, a po završetku treninga momci su vidjeli da nedostaje 1.200 KM, pet mobitela, ključevi od automobila i dokumenti. Nakon što smo pitali ženu koja radi u dvorani je li netko ulazio, ona nam je rekla da je vidjela dva migranta kako su za vrijeme treninga ušli u dvoranu”, ističe za Čapljinski portal trener košarkaša Čapljine Boris Džidić.

On kaže kako su nakon toga slučaj prijavili policiji, ali su i sami uzeli stvar u svoje ruke kako bi pronašli mobitele i novac.

”Momci su preko lokatora pronašli mobitele, odnosno osobe koje su ukrale mobitele. Locirali smo ih u caffe baru ‘Atlantic’, a kad su vidjeli da dolazimo mobitele su skrili u jednu saksiju, no novcu nije bilo ni traga”, dodao je Džidić.

Kaže kako smatra da novac nikad neće pronaći.

”Oni su pravno jako informirani što da rade, tako da kad smo mi došli pravili su se pijani kako ih policija ne bi privela, jedan se čak i samoozlijedio kako bi završio u bolnici a ne u policiji. Međutim, to je sad posao za širu zajednicu”, zaključio je Džidić.

Na kraju nam je rekao kako je policija odradila svoj posao jako profesionalno i pravovremeno.

Čapljinski sportski kolektivi apelirali su jutros na vodstvo Javnog poduzeća Sportsko središte Čapljina da poduzme odgovarajuće korake kako se ova situacija ne bi ponovila te kako bi se sportaše i njihovu imovinu zaštitilo dok obavljaju treninge u dvorani.